Gem de caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,7 kg caise
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Am spalat caisele si le-am desfacut in jumatati; le-am asezat intr-o cratita, alternand straturile de fructe cu cele de zahar. Le-am lasat cateva ore, sa-si lase siropul.

Le-am pus apoi la fiert la foc mic (am pus si o tablita pe ochiul aragazului), timp de 25-30 de minute.

Mai apoi am pus putin in functiune blenderul de mana. Caisele mele dolofane s-au transformat intr-o pasta pe care am mai fiert-o timp de 45 de minute. In tot acest timp am amestecat din cand in cand, cu o lingura de lemn.

Am turnat fierbinte gemul in borcane (curate, uscate), am pus capacele, le-am intors nitel cu fundul in sus, si apoi le-am acoperit cu niste prosoape; a doua zi erau numai bune de pus in beci.

Mi-au iesit 5 borcane, din acelea de 400 g, plus o portioara pentru degustat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise