Gem de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reteta clasica:
  • 1kg. capsuni,
  • 1150gr.zahar,
  • 1 pachet Gelfix 1;
  • 1Reteta pentru dieta sau diabetici:
  • 1250gr. capsuni,
  • 350gr. zahar sau 300gr. fructoza,
  • 1 pachet Gelfix 3:1; Reteta saraca in calorii:
  • 1250gr. capsuni,
  • 500gr. zahar,
  • 1 pachet Dr. Oetker Gelfix Extra 2:1;

Mod de preparare

Capsunile se spala, se scurg de apa ,se curata de codite si se cantaresc.Jumatate din cantitatea de fructe se face pireu cu blenderul, se pune intr-o cratita si se adauga restul de fructe.In zahar se pune Gelfix-ul, se amesteca bine si se pune peste fructe.Fierbem pe foc mare timp de 3 min. , amestecand mereu.Se ia cratita de pe foc si imediat se pun fructele in borcane, se inchid si timp de 5min. le tinem cu gura in jos.Pentru ca gemul sa fie si mai parfumat, putem adauga inainte de fierbere 50gr. fistic(nu sarat) sau sa inlocuim 400gr. capsuni cu tot atatea grame de caise fara samburi si taiate marunt.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise