Gem de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reteta clasica:
  • 1kg. capsuni,
  • 1150gr.zahar,
  • 1 pachet Gelfix 1;
  • 1Reteta pentru dieta sau diabetici:
  • 1250gr. capsuni,
  • 350gr. zahar sau 300gr. fructoza,
  • 1 pachet Gelfix 3:1; Reteta saraca in calorii:
  • 1250gr. capsuni,
  • 500gr. zahar,
  • 1 pachet Dr. Oetker Gelfix Extra 2:1;

Mod de preparare

Capsunile se spala, se scurg de apa ,se curata de codite si se cantaresc.Jumatate din cantitatea de fructe se face pireu cu blenderul, se pune intr-o cratita si se adauga restul de fructe.In zahar se pune Gelfix-ul, se amesteca bine si se pune peste fructe.Fierbem pe foc mare timp de 3 min. , amestecand mereu.Se ia cratita de pe foc si imediat se pun fructele in borcane, se inchid si timp de 5min. le tinem cu gura in jos.Pentru ca gemul sa fie si mai parfumat, putem adauga inainte de fierbere 50gr. fistic(nu sarat) sau sa inlocuim 400gr. capsuni cu tot atatea grame de caise fara samburi si taiate marunt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise