Gem de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg si jumatate de zahar
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Mixam capsunii in robotul de bucatarie.

Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita)

Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam.

Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala.

! Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata !

Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit.

Le depozitam intr-un loc racoros.

Spor la treaba !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise