GEM DE CAPSUNI CU VISINE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg de capsuni
  • 1 kg visine
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 4 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(se stie ca la gel fix 2x1 se foloseste doar 1/2 kg zahar la 1 kg fructe).

Mod de preparare

Capsunii se curata de codite si se spala la fel si visinele se curata de codite si samburi si se spala. Capsunii au fost mari si i-am taiat in 4. Am pus fructele intro oala, am adaugat gel fix si zahar asa cum au indicat instructiunile de pe plic. Am obtinut 15 borcanele, pe care le-am pus la dunst uscat o zi sau doua, apoi le asez in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise