Gem de cirese cu coacaze

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 5 borcane de 300 dl.):500gr. coacaze
  • 500gr. cirese
  • 1kg. zahar;

Mod de preparare

Se spala fructele si se pun sa se scurga.Coacazele se pun in blender si se fac pireu, in asa fel incat sa nu se simta semintele. Daca se intampla acest lucru, atunci trecem prin sita pireul obtinut. Se scot samburii din cirese si se taie bucatele. Amestecam pireul de coacaze cu ciresele taiate foarte fin si cu zaharul si se lasa la rece cel putin 3 ore.Punem apoi pe foc puternic, amestecand mereu si fierbem timp de 4 minute. Se pune gemul in borcanase ,se inchid ermetic si , dupa ce le tinem 10min. intoarse, le lasam sa se raceasca si apoi le pumem in camara la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise