Gem de gutui cu nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2 kg gutui cantarite dupa scoaterea mijlocului (cotor si seminte)
  • 600 g zahar
  • 150 ml apa
  • 200 g miez de nuca
  • o lamaie

Mod de preparare

Gutuile se spala bine de puf,se taie pe jumatate pentru a scoate cotoarele si semintele si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert.

Cand incepe sa se lege se adauga nuca si lamaia taiata felii sau cubulete si se continua fierberea pana se obtine consistenta dorita si un sirop bine legat.Cand este gata se opreste focul,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se pune in borcanele spalate si uscate bine in prealabil si se inchid ermetic...

Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit si fructele sunt fierte inseamna ca gemul este gata .

Gemul nu trebuie fiert mult,deoarece prin fierbere se distrug vitaminele,iar inrosirea fortata a gutuilor distruge substanta care ajuta la gelificare, si anume pectina... Acest lucru l-am invatat de la bunica mea si am tinut cont intotdeauna...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise