Am folosit gutui cumparate de la tarani din piata si mai mici si mai mari , galbene , bine coapte si aromate. Le-am spalat le-am despicat in patru, am scobit cotorul, semintele si ce nu era bun.
Bucatile de gutui cu tot cu coaja, puse intr-o strecuratoare, le-am trecut dinnou pe sub un jet de apa, dupa care le-am maruntit in robot (in trei ture).
Am stors o lamaie si am golit sucul peste gutui, am pus 1 kg de zahar si am omogenizat totul. Amestecul l-am transferat in bolul multicooker-ului, am adaugat apa si extractul de vanilie, am inchis capacul, am selectat programul JAM , apoi am apasat pe START.
Dupa 30’ am deschis capacul multicooker-ului si am lasat masina sa-si continue programul mai departe (cu capacul deschis). Dupa 60’, parfumul gutuilor era peste tot fructele sau inmuiat si si-au schimbat putin culoarea. Dupa 90’ siropul incepea sa se ingroase si gemul sa se lege. Am asezat borcanele (dinainte spalate si sterilizate) intr-o tava cu putina apa (sa nu plesneasca de la temperature gemu-lui) si am asteptat semnalul sonor, care la scurt timp a si venit. Am scos aparatul din priza si ajutandu-ma de polonic-ul din dotare, am umplut borcanele cu gem fierbinte. Le-am infiletat capacul, le-am asezat cu gura in jos pentru 5’ dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, le-am etichetat, le-am "gatit” pentru sedinta foto si cand toate etapele au fost parcurse le-am depozitat pe raft , in camara.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise