Gem de mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de mere bine coapte
  • 2 kg zahar
  • scortisoara
  • 1 mana de nuci taiate marunt

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si se da prin razatoare,dupa se adauga 2 kg de zahar si se lasa o noapte intreaga la frigider ca sa isi lase zeama.

Dupa se pune la fiert intr-un vas merele, apa nu se mai pune ca si-au lasat merele deja.

Se lasa la foc mic pana scade tot lichidul si compozitia devine tot mai solida.

Se amesteca in permanenta ca sa nu se lipeasca si adaugam si nucile taiate marunt.

Cand suntem multumiti de consistenta gemului oprim focul.

Se pune gemul in borcane, le inchidem ermetic si le punem in paturi pana a doua zi.

Se depoziteaza la loc racoros.

Sa avem pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise