Gem de mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de mere bine coapte
  • 2 kg zahar
  • scortisoara
  • 1 mana de nuci taiate marunt

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si se da prin razatoare,dupa se adauga 2 kg de zahar si se lasa o noapte intreaga la frigider ca sa isi lase zeama.

Dupa se pune la fiert intr-un vas merele, apa nu se mai pune ca si-au lasat merele deja.

Se lasa la foc mic pana scade tot lichidul si compozitia devine tot mai solida.

Se amesteca in permanenta ca sa nu se lipeasca si adaugam si nucile taiate marunt.

Cand suntem multumiti de consistenta gemului oprim focul.

Se pune gemul in borcane, le inchidem ermetic si le punem in paturi pana a doua zi.

Se depoziteaza la loc racoros.

Sa avem pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise