Gem de mere imbatat cu aroma exotica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de mere mai acrisoare
  • 300 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lgt rasa de scortisoara
  • 2 lgt coniac
  • 1 vf lgt de cardamon
  • 1 vf lgt ghimbir pudra sau proaspat
  • 2 lgt rase condimente pentru vin fiert de la galeo

Mod de preparare

Merele curatate de coaja si seminte se taie cubulete mai mici. Asezam in oala in care le vom gati un rand de mere, stropim cu zeama de lamaie, acoperim cu zahar, iar mere, lamaie si zahar insa pastram un sfert din zahar pentru fierbere. Punem si cateva coji de la mere pe care le vom inlatura dupa ce dam in cateva clocote. A doua zi fierbem pe foc mic amestecand mereu, adaugam condimentele iar spre sfarsit punem restul de zahar si coniac. Intotdeauna folosesc o parte din zahar spre sfarsitul gatirii astfel gemul se leaga mult mai bine si da am folosit doar 300 gr de zahar, nu este nevoie sa folosim o cantitate egala de zahar cu cea de fructe. Daca doriti un gem de-o culoare mai limpede si fara pistrui folositi rulouri de scortisoara in loc de pudra si le inlaturati dupa fierbere

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise