Gem de mure

Spalam fructele si le scurgem bine de apa, apoi le punem la fiert cu zaharul, zeama de lamaie si esenta de migdale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mure,
  • 1 kg zahăr,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • 1 linguriță esență migdale.

Mod de preparare

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute (din momentul în care ating punctul de fierbere). Oprim focum și lăsăm la răcit.

După ce s-au răcit complet, mai fierbem înca o data fructele, tot pentru 15-20 minute. Facem testul picăturii și dacă se incheagă înseamna ca este gata.

Lăsăm să se răcească și punem în borcane

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise