Gem de piersici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1000 g piersici
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 1 plic gelfix clasic
  • 4 linguri de rom

Mod de preparare

Fructele spalate se taie in bucati foarte mici si se amesteca in oala cu sarea de lamaie si continutul plicului de Gelfix Clasic amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar. Se da in clocot. Se adauga restul de zahar si gemul se mai fierbe aprox. 2 min, timp in care se amesteca permanent. Se ia de pe foc si se incorporeaza romul in gem. Se toarana imediat in borcanele pregatite. Se infileteaza imediat capacele, se rastoarna borcanele si se lasa pentru 5 minute asezate pe capac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise