Gem de piersici cu Campari

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 borcane de 2.5 dl.):700gr. piersici coapte
  • 4dl. suc de portocale
  • 5linguri Campari
  • 500gr. zahar
  • 1 pachet Gelfix;

Mod de preparare

Pumem fructele intr-o strecuratoare , pe care o cufundam in apa clocotita, pentru ca pielita fructelor sa se ia jos usor. Le trecem apoi prin jet de apa rece si le curatam.Dupa indepartarea samburelui, taiem in felii fructele si le amestecam cu zaharul, apoi cu sucul de portocale. Adaugam cele 5 linguri de Campari si , amestecand mereu, fierbem circa 5 minute. Se incorporeaza Gelfix-ul si mai fierbem inca 3 minute. Se pune gemul fierbinte in borcane. se tin 5 min. cu gura in jos , dupa ce au fost bine capsate si se pun in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise