Gem de prune

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 kg prune fara samburi
  • - 800 gr zahar
  • - zeama de la o lamaie mica

Mod de preparare

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct.

Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi.

A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund.

Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.

Fierbem aprox 2 ore pentru un gem mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti sa fie mai moale.

Turnam in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise