GEM DE PRUNE ALBE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg de prune albe
  • 2
  • 5 kg zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 5 plicuri gelfix(2x1)

Mod de preparare

Timpul cel mai mult se iroseste cu spalatul fructelor si al borcanelor. Borcanele spalate se sterilizeaza in cuptorul aragazului. Se spala prunele, se scot samburii. Asezam prunele intro oala si procedam conform instructiunilor de pe plicul de gelfix. Odata cu adaugarea zaharului, se adauga si zaharul vanilat. Turnam gemul in borcane cu filet, le capsam cu capace metalice si pastram borcanele la dunst uscat(intre paturi) pana a doua sau a treia zi(pana se racesc borcanele), apoi se aseaza in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise