Gem de rosii

Reteta de gem de rosii. Gem de rosii cu mere, lamaie si scortisoara. Reteta de gem de rosii fara conservant. Retete cu rosii.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg si 200 g rosii
  • 700g mere acrisoare
  • 3 lamai (doar sucul)
  • 250ml apa
  • 900g zahar
  • 1 baton scortisoara

Mod de preparare

Fin si parfumat, cu o culoare intensa, minunat pentru prepararea aluaturilor dulci gen fursecuri, biscuiti sau servit ca atare, pe o felie de paine proaspata, alaturi de cana cu ceai.

Am folosit rosii bio, din gradina mea, mari, carnoase, dulci si deosebit de gustoase.

Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor (coaja si samburii sant foarte bogate in pectina) le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe care l-am legat bine. Peste bucatile de mere am stors zeama unei lamai . Am pus rosiile si merele in robotul de bucatarie si le-am maruntit.

Intr-o cratita cu fund gros, am pus zaharul, apa si sucul celorlalte doua lamai si am fiert siropul cateva minute, mai exact pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat amestecul de rosii, am pus saculetul (cu coaja si samburii de mere) si un baton de scortisoara.

Intre timp am spalat si sterilizat cateva borcanele.

Am fiert gemul la foc mic, 60’, (am facut testul cu putin gem pe farfurie si dupa o ora s-a intarit). Am scos saculetul si batonul de scortisoara si am umplut borcanele cu gem. Le-am pus capace si le-am asezat in paturi pana a doaua zi.

Apoi, le-am cosmetizat, etichetat, le-am tras in poza pentru voi si pe raft in camara cu ele.

Recomand cu incredere aceasta reteta de gem de rosii, este un deliciu. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise