Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o in apa, circa 30 de minute. Am scos-o intr-o strecuratoare.
Am presarat zmeura cu zahar si am asteptat sa-si lase sucul.
Am fiert apoi la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda gemul de vas.
Cand am considerat siropul ajuns la consistenta dorita (in cazul meu, mai dens), am oprit focul.
Am preferat sa sterilizez 15 minute gemul.
(Timpul de preparare este aproximativ, nu am urmarit ceasul...)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise