Ghivece de primavara

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 2 oua, 15 dkg zahar, 2 plicuri de vanilie, un pic de sare, 75 ml ulei, 250 ml iaurt, 50 ml lapte sau frisca nebatuta, ½ pliculet de praf de copt, 30dkg faina, 2 mere mari.
  • Butercream :200 gr unt, 400 gr zahar pudra, 2 linguri de lapte
  • 10dkg = 100gr

Mod de preparare

Ouale se pun in bol alaturi de zaharul vanilat si zaharul cristal ( eu am avut zahar pudra) si se freaca pana rezulta o spuma, apoi se adauga uleiul, iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iar la final se adauga si merele taiate cubulete.

Se incinge cuptorul la 180-190 de grade, se aseaza hartia de muffin in tavite, se pune aluatul de mai sus in forme si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Untul de spumeaza cu zaharul pudra pana devine fin si pufos, se adauga cele 2 linguri de lapte ( asta doar daca vi se pare ca e cam tare crema) si e gat, se poate folosi

Se iau briosele,se orneaza cu buttercream si floricele din pasta de zahar sau fondant.

Puteti folosi si flori vii comestibile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise