Ghiveci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi taiati cuburi
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 2 ardei grasi taiati cuburi
  • 1 vanata taiata cuburi
  • 3 cepe taiate marunt
  • 250 ml. suc de rosii mai gros
  • 100 ml. ulei
  • 150 gr. mazare
  • 150 gr. fasole verde
  • 1 mar taiat
  • 3-4 catei usturoi
  • sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt

Mod de preparare

Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.

Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.

Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.

Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.

Este gata cand sosul a scazut suficient.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise