Ghiveci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cepe,
  • 7-8 ardei grasi (gogosari),
  • 1 kg fasole verde,
  • 6-7 cartofi,
  • 10 rosii,
  • 1 cana de orez,
  • 3 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • 2 oua.

Mod de preparare

Cel mai bine este sa se pregateasca toate ingredientele inainte de pornirea ghiveciului. Se taie ceapa marunt, se taie ardeii grasi fidelute, fasolea verde se taie in lungul pastaii, cartofii se taie cubulete, rosiile taiate se pun la fiert separat.

Se caleste ceapa iar cand se inmoaie, se adauga ardeii grasi. Dupa ce s-au inmuiat si ardeii se adauga fasolea verde, se lasa la calit dar se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce isi shimba si fasolea culoarea (sa fie moale bine), se pun cartofii si se adauga apa cat sa acopere amestecul. Se omogenizeaza. Apoi se pune orezul deasupra si nu se mai amesteca. Se da foc tare pana incepe sa fiarba, apoi se acopera si se domoleste focul (atentie sa nu se amestece, ca sa nu se prinda orezul). Cand orezul de deasupra este fiert, se adauga rosiile fierte separat, se amesteca. Se lasa sa mai dea un clocot cu toate ingredientele, amestecandu-se (sa nu se prinda orezul). Se verifica de sare si piper.

Dupa ce s-a oprit focul, se bat doua oua bine bine si se drege ghiveciul.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise