Ghiveci bulgaresc

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o vinata
  • un dovlecel
  • un ardei rosu
  • un ardei alb
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • cibru uscat
  • sare, boia, piper
  • ulei

Mod de preparare

Se taie vinata bucatele si se prajeste in putin ulei.

Separat se prajesc ardeii taiati cubulete, apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul. Peste acestea se pune dovlecelul taiat cubulete, se adauga una-doua linguri de apa, si se lasa la prajit. Apoi se pune vinata deja prajita, si rosiile taiate cubulete(care au fost in prealabil oparite si s-a luat coaja jos).

Se mai lasa 2 3 min la prajit, apoi se adauga o cana de orez, si o cana de apa. Se condimenteaza cu boia, piper, cimbru si sare.

La sfirsit se pune o legatura de patrunjel tocata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise