Ghiveci calugaresc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g mazare
  • 400g cartofi
  • 200g fasole verde
  • 1 conopida mica
  • 100g bame
  • 2 ardei grasi
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 300g ceapa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar

Mod de preparare

Oparesti bamele in apa cu otet. Fasolea, cartofii, conopida si mazarea le speli si le pui la fiert. Cureti morcovii, telina, ardeii, le speli si le tai bucatele mici. Le pui la fiert intr-o cratita cu putina sare.

Ceapa o cureti, o speli, o tai julien si o calesti in putin ulei. Dupa ce capata o culoare aurie, adaugi toate legumele fierte, 500ml apa si lasi la foc potrivit.

Cand este aproape gata, adaugi pasta de tomate. Mai fierbi inca 15 minute. Dai ghiveciul putin la cuptor, pentru a prinde o crusta frumoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise