Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 ardei capia
  • 2 rosii
  • 250 gr ciuperci brune
  • 50 gr bacon
  • 150 gr midii afumate
  • 3 catei de usturoi
  • Patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca vin alb
  • Sare, piper, boia dulce afumata

Mod de preparare

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat foarte mic si ciupercile in ulei de masline, se adauga apoi ardeiul capia, vanata si dovlecelul.

Dupa ce s-au rumenit putin legumele, se adauga rosiile, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata si se stropesc cu vin alb. Se mai masa sa se imbine aromele la foc mic 5-10 minute in functie de cat de patrunse doriti sa fie legumele.

La final se adauga midiile afumate si patrunjelul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise