Ghiveci de peste cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ai nevoie de peste (eu am folosit file de peste fara oase)
  • 3 cepe
  • foi de dafin
  • piper
  • 2-3 catei usturoi
  • boia
  • un ardei rosu
  • bulion dupa preferinta
  • o lingura doua.

Mod de preparare

Fileul de peste eu l-am taiat in bucatele, nu prea mici, nu prea mari, si le-am sarat si piperat un pic si le-am prajit un pic pe o parte si alta in ulei si le-am scos pe servetele care absorb uleiul. Ceapa, ardeiul se taie fidelute, se calesc, se adauga usturoiul, boia, sare, piper. Se adauga apa si se da la fiert pana ce totul este fiert. La fierbere se adauga si frunzele de dafin si se fierb toate pana ce se formeaza un sos frumos si gustos.

La urma se adauga si bulionul daca mai este nevoie si mai doriti. Adaugam si verdeata (patrunjel), mai gustam sa vedem daca este de ajuns de sarat si piperat. La urma adaugam si bucatile de peste si le mai lasam pe foc pt cateva min, nu mult, numai cat sa intre un pic sosul in peste. Dam cratita la o parte si atunci cand e aproape rece se adauga masline. E o mancare ce se mananca mai bine rece. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise