Ghiveci rapid cu sos de gutui si mure

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua linguri de ulei de masline
  • o ceapa nu prea mare
  • trei linguri de friptura de porc tocata
  • o mana de felii de gutuie din compot taiate patratele
  • o lingura de mure sau sirop de mure
  • o lingurita de faina
  • 100 ml lapte sau o lingurita de smantana si 100 ml apa
  • un sfert de lingurita de sare
  • o jumatate de conserva de mazare
  • un cartof si un morcov fierti in aburi taiati patratele
  • o lingura de patrunjel
  • o lingurita de marar
  • piper alb

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste 2 minute in untdelemn cu carnea, se stinge cu siropul de mure sau se aduaga murele proaspete, gutuile, se amesteca pana la omogenizare, se toarna faina amestecata cu smantana si apa sau cu lapte, se lasa sa se lege amestecand mereu, se adauga mazarea, cartoful, morcovul, patrunjelul, mararul, se amesteca 1 minut, se ia de pe foc si se aromeaza cu piper alb dupa gust.

De preferinta cald, dar este bun si rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise