Ghiveci rapid cu sos de gutui si mure

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua linguri de ulei de masline
  • o ceapa nu prea mare
  • trei linguri de friptura de porc tocata
  • o mana de felii de gutuie din compot taiate patratele
  • o lingura de mure sau sirop de mure
  • o lingurita de faina
  • 100 ml lapte sau o lingurita de smantana si 100 ml apa
  • un sfert de lingurita de sare
  • o jumatate de conserva de mazare
  • un cartof si un morcov fierti in aburi taiati patratele
  • o lingura de patrunjel
  • o lingurita de marar
  • piper alb

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste 2 minute in untdelemn cu carnea, se stinge cu siropul de mure sau se aduaga murele proaspete, gutuile, se amesteca pana la omogenizare, se toarna faina amestecata cu smantana si apa sau cu lapte, se lasa sa se lege amestecand mereu, se adauga mazarea, cartoful, morcovul, patrunjelul, mararul, se amesteca 1 minut, se ia de pe foc si se aromeaza cu piper alb dupa gust.

De preferinta cald, dar este bun si rece

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise