Glazura de ciocolata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 3 linguri de frisca batuta sau nu/ smantana dulce

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie, astfel: Se pune o oala cu apa la fiert. Ciocolata se rupe in bucatele mai mici, se pune intr-un vas din inox/ tabla. Acest vas se asaza deasupra primului, astfel incat sa intre in contact cu apa, si astfel ciocolata sa se topeasca.

Cand s-a topit complet, dati deoparte vasul cu ciocolata, si incorporati cele 3 linguri de frisca/ smantana, amestecand pana cand se omogenizeaza.

Se foloseste imediat pentru ornarea unor torturi/ prajituri, sau orice idei va mai vin dumneavostra :)

Eu va ofer o sugestie (poza).

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise