Globulete dulci de Craciun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 gr.chec(piscoturi, blat de tort,cozonac)
  • -1 plic cacao
  • -2 linguri zahar pudra
  • -100 gr.margarina Rama
  • -1 banana
  • -3 sticlute esenta de rom
  • -100 gr.ciocolata de menaj (pentru glazura)
  • -nuca de cocos sau diferite ornamente pentru décor

Mod de preparare

Margarina se tine la temperatura camerei pentru a se inmuia,apoi se amesteca cu cacaua si zaharul pudra pana se omogenizeaza.

Intr-un vas se rupe in bucati mici checul si se insiropeaza foarte putin cu apa si esentele de rom,apoi se amesteca.

Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de margarina si cacao, banana taiata cubulete ,apoi se portioneaza si se formeaza mici sfere,care se lasa la rece.

Ciocolata de menaj se topeste,se aromeaza dupa preferinte,se toarna calda peste globulete,iar apoi acestea se introduce la frigider pentru a se intari ciocolata.Se orneaza cu nuca de cocos sau diferite ornamente.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise