Goffri sau wafe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 60 g zahar pudra
  • 3 oua separate
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • un praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 100g unt topit
  • zahar pudra si fructe
  • gem

Mod de preparare

Acest aluat este pentru 6 portii.

Faina, zaharul , praf de copt, bicarbonatul si sarea se amesteca.

In lapte se pun galbensurile cu zaharul vanilat si o lingura de zahar, se adauga si untul topit, dar nu tot, se mai lasa pentru uns aparatul(vreo 2-3 linguri poti sa lasi). Acestea se amesteca bine.

Acest continut se toarna peste faina si etc.... si amesteci.Se bat albusurile si le pui peste aluat.

Se pune aparatul la incalzit si il ungi cu unt. Pui aprox un polonic si le ti aprox 2-3 min.

Le pudrezi cu zahar pudra...sau pui pe ele gem..sau le servesti cu fructe.

Se servesc calde!

Pofta buna!

Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise