Gogoşele pentru aperitive

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar făină
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • grăsime pentru formă

Mod de preparare

Se fierbe apa cu uleiul, când începe să fiarbă se pune făina în ploaie şi sarea amestecând neîncetat până când se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte. Când compoziţia este caldă, se adaugă cele 5 ouă, unul câte unul, amestecând mereu ş se lasă apoi să se răcească.

Se unge o tavă de copt cu unt sau cu ulei şi pun cu linguriţa grămăjoare de compoziţe rece(aceste drămăjore trebuie să aibă formă de gogoşi şi să fie puse în tavă la distanţă una de alta).Se coc la foc foarte tare. Când sunt coapte se lasă să se răcească bine, apoi cu un cuţit bine ascuţit, se taie se taie căpăcele în aşa fel, ca o parte să răână prinsă. Se umplu gogoşile cu diverse aperitive( pastă de peşte, salata de peşte, icre, salata de vinete, brânză dulce frecată cu unt şi cu mărar tocat, etc)

Un pic modificată, reţeta(cu două-trei linguriţe de zahăr) se pot folosi gogoşele mai mici şi pentru Choux a la creme.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise