Gogoşi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 30 de plăcinte:
  • 350 g de făină nula cernută proaspăt
  • 50 g de unt moale
  • 2 ouă întregi
  • 30 g de drojdie
  • 50 g de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • putină sare
  • 2 linguri de rom
  • coajă de lămâie
  • zahăr pudră(pentru aspect!)

Mod de preparare

1 Într-un bol, amestecă laptele călduţ cu jumătate din zahăr şi cu drojdia . Lasă la cald 10 minute să crească.

2 Într-un castron pune făina, fă la mijloc o gaură în care pui ouăle bătute cu sarea, adaugă zahărul, untul, romul şi drojdia crescută.

3 Amestecă pentru a obtine un aluat omogen, mai adaugă puţină făină dacă se lipeşte, frământă bine. Acoperă şi lasă să crească aprox. 45 mn într-un loc fără curenţi de aer, călduţ.

4 Întinde aluatul , taie forme cu un pahar de sticlă muiat în făina să nu se lipească marginile.

5 Lasă-le să crească puse pe planşeta pudrată cu făină si acoperite cu un şervet cam 20 mn. Coace-le în ulei cald, întorcându-le când sunt făcute pe o parte. Reglează focul să nu se ardă şi vezi că se coc repede! Nu dormi!

6 Scoate-le pe hârtie, apoi pune-le pe un platou şi pudrează-le din belşug cu zahăr pudră în care ai pus şi nişte zahăr vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise