Gogoase

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr (5 pahare) faina alba
  • 420 ml (13/4 pahare ) lapte
  • 50 gr drojdie
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr (1/2)pahar zahar
  • 1ou
  • 1 lingurita stearsa de sare

Mod de preparare

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

In alt vas din restul ingridentelor pregatim un aluat la care adaugam drojdia fermentata si framintam un aluat moale si pufos.

Lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul il framintim putin si intindem o foaie de 2 cm grosime.

Cu oforma scoatem cercuri si cu o alta forma mai mica le facem o gaura la mijloc.

Mai lasam sa creasca inca 20 de minute pina cind gogoasele se umfla.

Le dam la copt la 180 de grade (cuptorul incins dinainte) aproape 20 de minute.

Cind sint gata le presaram cu zahar pudra sau cu ciocolata topita sau dulceata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise