Gogonele cu usturoi pentru iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg gogonele
  • 250 g ceapa
  • 250 g morcovi
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 capatani usturoi
  • 1 radacina mica telina
  • crengute visin
  • frunze hrean
  • piper (boabe)
  • mustar (boabe)
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Se spala bine legumele;

Morcovii se taie in rondele;

Ceapa se taie in jumatati;

Radacinile de hrean se taie pe lungime;

Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele;

Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar;

Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca;

Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi;

A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean;

Se pun n cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid;

Se capseaza borcanele si se rastoarna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise