Gogonele umplute

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne porc si vita tocata
  • 8 gogonele murate
  • 3 cepe
  • 100 gr orez
  • 2 cani supa de carne
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri suc de rosii
  • 1 cana apa
  • sare
  • piper
  • verdeata

Mod de preparare

Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la calit cu putin ulei.Cand sa muiat se pune carnea care se desface bine cu furculita,se adauga orezul,se stinge cu supa de carne,se sareaza,pipereaza si se lasa la foc mic 30 min.

Intre timp se scobesc gogonele si se lasa la scurs.Intr un vas se topesc cele 2 linguri de zahar ,se stinge cu supa de carne si se adauga sucul de rosii.Condimentam si lungim sosul cu o cana de apa.Se lasa sa dea cateva clocote.

Se umplu gogonele cu amestecul obtinut,se aseaza intr o tava unsa cu ulei iar deasupra se toarna sosul.

Se da la cuptor 1 h.

Se servesc cu smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise