Gogosari cu struguri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg gogosari
  • 3,5-4 l otet (in functie de borcanele folosite)
  • 2 kg zahar
  • 4 - 5 linguri sare
  • piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,hrean tocat marunt
  • 1 kg struguri albi
  • 1 kg struguri negri

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza putin,se adauga sarea, otetul, piper.

Gogosarii se spala,se scot cotoarele si semintele. Se oparesc in compozitia de mai sus si se dau la rece.

Gogosarii se umplu cu boabe de struguri,deasupra se pune un capacel de gogosar ,se aseaza in borcan unul peste altul in asa fel incat sa nu iasa strugurii,iar printre iei se presara hrean tocat.Se toarna zeama peste ei,se leaga bine sau se capseaza borcanele si se tin invelite pana a doua zi.

Sunt deliciosi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise