Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gogosari
  • 150 g mustar (iute am folosit)
  • 100 g zahar
  • 100 ml otet de vin de 9 grade
  • 100 ml ulei (de masline am pus eu)
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de boabe de piper
  • 2 lingurite de sare grunjoasa neiodata

Mod de preparare

Sunt foarte gustosi, usor crocanti, dulci acrisori, scaldati intr-un sos fin, cremos si aromat de mustar. Reteta de gogosari in sos de mustar este cat se poate de simpla si se prepara foarte usor. Alegeti un mustar bun, dulce sau iute, in functie de gusturile voastre.

Spalati si curatati gogosarii de coatoare, nervuri si seminte. Taiati-i apoi feliute de 2-3 cm.

Intr-un vas adanc puneti mustarul, zaharul, uleiul, otetul, foile de dafin si piperul boabe. Amestecati si asezati vasul pe foc. Lasati sa fiarba in jur de 10 minute, la foc mediu sau pana incepe sa prinda consistenta (se ingrosa putin).

Adaugati apoi gogosarii, sarea si acoperiti cu un capac. Chiar daca vi se pare ca sint prea multi gogosari pentru sosul preparat, nu va temeti, acestia se vor inmuia si vor lasa destul lichid.

Continuati fierberea, fara capac, alte 10 minute sau pana cand lichidul a scazut si a inceput sa se ingroase.

Gogosarii in sos de mustar sunt gata de transferat in borcane spalate si sterilizate. Puneti-i fierbinti si nu stingeti focul pana cand nu ati terminat de pus toata compozitia. Astfel vor ramane fierbinti pana la ultima lingura. Acoperiti-i cu prosoape groase sau chiar o paturica si lasati-i acolo sa se raceasca pana a doua zi. Etichetati-i si asezat-i frumos in camara.

Din cantitatile date vom obtine 3 borcane de 375 ml. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise