Gogosari in sos tomat pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg gogosari (alegeti gogosari mari si “sanatosi”)
  • Pentru sosul delicios avem nevoie de:
  • 500 ml otet
  • 500 ml ulei
  • 500 g zahar
  • 800 g pasta de tomate/ bulion
  • o lingura rasa cu sare
  • o lingurita cu piper macinat
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget.

Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti ca nu lipeste), la foc potrivit, punem tote ingredientele pentru sos si amestecam continuu pana da in cateva clocote. Adaugam gogosarii si mai lasam pe foc pana sosul ii acopera (10-15 minute). Punem compozitia in borcanele spalate si bine uscate, apoi acoperim borcanele cu folie alimentara si punem capacele cat sunt inca fierbinti.

Nu este nevoie sa sterilizam.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise