Gogosari umpluti cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 gogosari medii (în funcţie de nr.de persoane)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de orez
  • sare,piper,curry-după gust
  • pătrunjel tocat
  • 3 roşii mari coapte bine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 gălbenuş
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • piper boabe

Mod de preparare

Se taie capacul gogoşarilor, dupa care se curăţă de seminte si nervuri. Partea rămasă de la capac nu se aruncă, ci se taie mărunt (desigur, gogosarii si toate celelalte legume se spală în prealabil).

Morcovii se dau pe răzătoare, ceapa se rade sau se taie mărunt.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se prajeşte cca.1 min., se adaugă morcovii rasi, se mai căleşte 1 min., amestecand mereu, apoi orezul spălat, se sărează, piperează şi plus un praf de curry, totul la foc putin mai iute, apoi se adaugă bucăţelele de gogosar. Se călesc împreună cca.2 min.

se dă la o parte şi se lasă compoziţia la răcit.

După ce s-a răcit, se adaugă gălbenuşul şi pătrunjelul tocat.

Cu această compozitie se umplu gogoşarii, care se asează cu partea tăiată în sus într-o cratiţă suficient de largă ca să nu se încalece.

Se acoperă gogosarii cu apă, se pune foaia de dafin şi piperul boabe si se dă cratiţa la cuptor, la foc moderat.

După cca.10 min. se pun roşiile decojite şi tăiate felii, lasandu-le înca 10 min. (roşiile se decojesc f.uşor daca le scufundaşi în apă clocotită 1 min. sau daca sunt foarte coapte se pot decoji crude).

Verificati cu o furculită daca este fiert orezul, pt ca atunci este gata. Mancarea se serveste caldă sau rece (este delicioasă!) cu smantana sau...nu.

E simplu, uşor si foarte gustos, pt.ca gogosarii sunt mai dulci decat ardeii.

Bon apetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise