Gogosarii cu vinete - Muratura

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de gogosarii
  • 3 kg de vinete
  • 1 l bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 bucati de foi de dafin
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de frunze de telina

Mod de preparare

Se pregateste asa:

Vinetele curatate si taiate se sareaza si se pun la scurs apoi se prajesc putin in ulei.

Gogosarii se spala si se coc la cuptor; cand sunt copti se pun intr-o oala si se sareaza ca sa se poata curata mai usor.

Se face un sos cu bulion,cu catei de usturoi,foile de dafin,legatura de patrunjel si telina si se pune pe foc pe a fierbe putin.

Apoi se cladeste in borcan in felul urmator:

- o bucata de vanata

- o bucata de gogosar

- 2 linguri de sos de bulion.

Si asa se face pana se umple borcanul.

Apoi se da la duntulit timp de 2 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise