Gogosarul puturosului

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat)
  • 1 litru de otet
  • 1 cana de sare (250 ml cana)
  • 3-4 cani de zahar
  • 2-3 linguri miere
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • o jumatate cana de ulei(250 ml cana)
  • frunze si capatana de telina
  • hrean

Mod de preparare

Se curata gogosarul si se pune intr-un vas.

Se toaca telina si capatana se taie felii.

Intr-o oala se pun pe foc toate, mai putin uleiul.

Cand s-a topit sarea si zaharul, se pune fierbinte peste gogosar.

Se lasa 24 de ore, timp in care se tot amesteca, ca sa se inmoaie.

Dupa 24 de ore se aseaza in borcan, iar in lichidul reultat se pune uleiul.

Se pune peste gogosar si se aseaza hreanul deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise