Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 275 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri sos caramel
  • 3 linguri amidon
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata (eu am folosit din aia in doua culori de la borcan)
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel.

Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.

Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri.

La final aromatizam totul cu esenta de vanilie.

Vom obtine un aluat usor moale si lipicios.

Pregatim o tava in care presaram niste faina.

Ne infainam si mainile, luam bucati din compozitie, le aplatizam, punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi formam niste mingiute. Trebuie sa avem foarte bine infainate minile, altfel o sa va fie greu sa le modelati.

Gogosile formate le asezam in tava in care am pus faina. Mie mi-au iesit 12 bucati, potrivite ca marime.

Cand le terminam de facut, punem ulei intr-o tigaie, o transferam pe foc.

Cand uleiul s-a incins, reglam focul sa fie potrivit, punem gogoselele la prajit.

Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol, pe servetele de bucatarie.

Eu am rumenit doua ture de gogosi si am schimbat uleiul dupa prima tura, pentru ca a mai iesit din ciocolata si s-a inegrit putin.

Le lasam putin sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise