Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 275 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri sos caramel
  • 3 linguri amidon
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata (eu am folosit din aia in doua culori de la borcan)
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel.

Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.

Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri.

La final aromatizam totul cu esenta de vanilie.

Vom obtine un aluat usor moale si lipicios.

Pregatim o tava in care presaram niste faina.

Ne infainam si mainile, luam bucati din compozitie, le aplatizam, punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi formam niste mingiute. Trebuie sa avem foarte bine infainate minile, altfel o sa va fie greu sa le modelati.

Gogosile formate le asezam in tava in care am pus faina. Mie mi-au iesit 12 bucati, potrivite ca marime.

Cand le terminam de facut, punem ulei intr-o tigaie, o transferam pe foc.

Cand uleiul s-a incins, reglam focul sa fie potrivit, punem gogoselele la prajit.

Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol, pe servetele de bucatarie.

Eu am rumenit doua ture de gogosi si am schimbat uleiul dupa prima tura, pentru ca a mai iesit din ciocolata si s-a inegrit putin.

Le lasam putin sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise