Gogosele de cartofi cu sunca sau branza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 200g faina
  • 3 galbenusuri
  • 10 g drojdie
  • 1 cescuta de lapte
  • 200 g sunca
  • 200 g branza de burduf
  • 300 ml ulei
  • 100 g parmezan
  • 1 lingura marar tocat
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

In timp ce fierbem cartofii, curatati de coaja in apa cu sare, preparam un aluat din faina, drojdia muiata in lapte, sare si 2 galbenusuri . Adaugam cartofii zdrobiti si framantam bine.Presuram faina pe masa de aluat, si il intindem, pana obtinem o foaie de 1/2 cm grosime . Pe jumatate de foaie punem din loc in loc gramajoare de sunca taiata marunt, sarate piperate si prafuite cu boia alteernand cu gramajoare din amestecul format din branza, un galbenus, sare, piper, marar.Intoarcen cealalta jumatate de foaie peste prima si cu ajutorul unui pahar portionam gogoselele. Tiparim frumos marginile lor si le lasam la cald 1/2 ore, dupa care le prajim un ulei. Se servesc ca gustari calde cu parmezan deasupra. Pofta buna !!!!! Cugetare : Secretul de a fi plicticos consta in a spune totul, ( Voltaire )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise