Gogosele de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg cartofi
  • 1-2 oua
  • 200 g sunca
  • 2 linguri grasime
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri faina
  • sare

Mod de preparare

In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare, 1-2 oua. Se framinta bine si se face o coca mai tare. Se lasa la dospit. Se intinde apoi o foaie groasa cam de ½ cm. Pe jumatate din foaie se asaza din loc in loc, gramajoare de sunca sau parizer taiate marunt. Se intoarce cealalta jumatate de foaie peste cea cu gramajoarele. Se taie cu un pahar si se prajesc in ulei sau in grasime incinsa. Gogoselele de cartofi se pot servi ca aperitiv sau ca garnitura la fripturi, soteuri etc. Umplutura se poate prepara si din ciuperci, zarzavat, mazare, carne etc. se pot prepara gogosele neumplute din aceeasi coca mai moale, care se ia cu lingurita si se prajeste in grasime multa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise