Gogosele foarte bune - ENY -

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 1 cana de 200 gr.ulei,
  • zahar, ulei,
  • drojdie de 50 ban,
  • ½ litru lapte dulce,
  • coaja de la o lamaie, portocala rasa, esenta vanilie sau postocale, zahar vanilat, apa sau apa minerala.

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 200 - 300 ml lapte caldut cu 5 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul cu restul ingredientelor si apa cit cuprinde dar n u foarte multa apa, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa unsa cu putin ulei o bucata din aluat, apoi cu un pahar sau cana dam forma gogosilor, nu este obligatoriu sa fie perfect rotunde. Se mai lasa la dospit putin pe masa (dar sa fie cald in incapere) pina se incinge bine uleiul in tigaie, cratita sau tuci depinde in ce le coaceti, se coc pe ambele parti, le scoatem cu o spumiera intr-un castron cu servetel asezat in acesta, le lasam sa se raceasca apoi le podram cu zahar pudra.

Sfat: daca pudram imediat gogosile calde se va topi foarte repede zaharul pudra de pe ele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise