Gogosele umplute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua (batute putin)
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita extract vanilie
  • coaja rasa, de la 1 lamaie
  • un praf sare
  • 1 kg faina
  • 10 g drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 800g dulceata de capsuni
  • zahar farin pentru pudrat
  • ulei de palmier pt prajit

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in aparatul de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Proramam pentru framantat si dospit, iar cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.

Impartim aluatul in doua parti, intindem cate o foaie de 0,5 cm grosime si taiem cercuri cu ajutorul formei (vezi foto). In mijlocul fiecaruia punem cate o lingurita de dulceata si presam. Gogosile astfel obtinute, le asezam pe o planseta unsa cu putin ulei, pana terminam tot aluatul.

Intr-o tigaie de teflon, incingem uleiul de palmier si coacem gogosile, pe ambele parti, la foc moderat. Le scoatem pe prosop absorbant, dupa care le servim simple sau pudrate cu zahar farin.

Sant delicioase atat calde cat si reci.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise