Gogosi

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 360 g faina
  • 120 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita cu levantica uscata
  • sare,ulei
  • Pentru maia:
  • 4 linguri cu faina
  • 50 ml apa
  • 1 pliculet drojdie
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cafea solubila
  • 2 linguri cu zahar pudra.

Mod de preparare

1: Amesteca ingredientele pentru maia si lasa la crescut un sfert de ora.

2: Cerne faina,adauga maiaua,zaarul tos si vanilat,sarea,untul taiat bucati,ouale intregi si albusurile batute spuma ,levantica macinata. Amesteca si framanta un aluat pe care il lasi sa cresca o ora.

3: Intinde aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si decupeaza cercuri mari cu gaura la mijloc. Mai lasa-le la dospit 20-25 de minute. Prajeste-le in ulei incins.

4:Topeste in bain-marie ciocolata,pune cafeaua,untul si zaharul si amesteca. Trece gogosile fierbinti prin glazura.

Orneaza-le cu bomboane colorate si presara floricele proaspete de levantica.

POFTA BUNA !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise