Gogosi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250ml apa calduta
  • Un plic drojdie uscata
  • Coaja de la lamaie
  • O esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 pumni de zahar
  • 2 linguri ulei
  • O jumatate cana de zahar pudra

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa, se adauga sarea si zaharul si se amesteca pana acesta se topeste. Se adauga esenta si coaja de lamaie. Se adauga faina treptat, se framanta bine impreuna cu uleiul pana rezulta o coca elastica. Se acopera vasul si se lasa la caldura, sa-si dubleze volumul.

Se intinde pe o planseta de lemn presarata cu faina. Foaia trebuie sa aiba un centimetru grosime. Se taie cercuri cu un pahar tapetat cu faina si se lasa sa mai creasca 10 minute. Se incinge o tigaie cu ulei si se prajesc cu susul in jos, ca sa creasca mari. Se scot pe un servet de bucatarie si dupa ce s-au racit se presara cu zahar pudra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise