Gogosi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina alba
  • 60 ml apa
  • 150g de unt
  • 4 oua
  • jumatate de lingurita de sare

Mod de preparare

Se pun la fiert apa sarea untul. Cind incep sa fiarba se adauga toata faina, se bate pina se obtine un aluat numit pripit de consistenta unei mamaligute. Lasam acest aluat pripit sa se raceasca si adaugam pe rind ouale, iar cu un tel amestecam viguros. Continuam operatia de amestecare pentru inca 15 minute dupa ultimul ou. Se portioneaza in marimea unei nuci dupa care se prajesc in ulei bine incins.Se pot servi presarate cu zahar vanilat

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise