Gogosi cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 4 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • esenta lamaie
  • ulei pentru prajit
  • ciocolata topita pentru umplut

Mod de preparare

Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca.

Am cernut faina intr-un vas mai incapator, am frecat putin galbenusurile si am batut spuma albusurile. Am incalzit putin laptele in care am topit zaharul. Nu am pus toata faina de la inceput in vas, doar 400 g restul am adaugat pe parcursul framantarii.

Peste faina din vas am pus maiaua crescuta, galbenusurile frecate, laptele cu zaharul si am amestecat cu o lingura.Treptat am adaugat faina si esenta de lamaie. Am adaugat faina pana am obtinut o coca elastica, nu foarte tare, pe care am framantat-o putin cu mana adaugand si uleiul.

Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul. Am intins coca, incercand sa folosesc cat mai putina faina, intr-o foaie de aproximativ 1 cm, am taiat discuri din coca cu ajutorul unui pahar. Am mai lasat sa creasca 10-15 minute, apoi le-am prajit in uleuil incins. Le-am scos din uleiul incins intr-un vas in care am pus hartie de bucatarie.

Am topit ciocolata si cu ajutorul unui pos am umplut gogosile cu ciocolata. Le-am servit pudrate cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise