Gogosi cu dovleac Tradaro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g dovleac
  • 1 pahar cu apa
  • coaja de lamaie rasa
  • 350 g faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 4 oua (galbenusuri)
  • 200 g zahar
  • 2 pahare (obisnuite) vin rosu dulce
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja, se taie in bucati si se pune in apa clocotita cu putina sare. Cand miezul de dovleac incepe sa devina putin transparent se scoate, se scurge foarte bine de apa si se usuca intr-un servet apoi se da prin masina de tocat. In pasta de dovleac se adauga coaja de lamaie rasa si zahrul vanilat si se amesteca.

Separat se pune faina intr-o cratita incapatoare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi piureul de dovleac si vinul, amestecand mereu pana se obtine o pasta omogena dupa care se lasa sa se odihneasca 1 ora.

Daca mai este necesar se mai poate adauga putin vin dar cu atentie, nu prea mult. Aluatul trebuie sa aiba consistenta standard a pastei de gogosi.

Se incinge uleiul, se ia cu lingura din compozitie si se pune in uleiul clocotit.

Gogosile cand s-au rumenit se scot si se pun intr-o sita unde se vor scurge de grasime.

Dupa aceea se aseaza pe un platou si se presara peste gogosi zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se adauga si un pic de suflet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise