Gogosi cu flori de salcam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 kg de faina
  • esenta de vanilie
  • o ligurita de bicarbonat de sodiu
  • o lamaie
  • 4-5 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • flori de salcam
  • 400 ml de lapte
  • ulei pentru gatit

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul apoi punem faina "in ploaie" pana ce obtinem o pasta, apoi adaugam restul de ingrediente, o lingurita de vanilie bicarbonatul stins. Bicarbonatul il stingem cu o lingurita de zeama de lamaie. Punem laptele si amestecam pana obtinem un aluat pufos, il punem intru -un vas si il lasam la crescut. Dupa ce a crescut punem foaia pe un blat si il intindem, apoi cu un pahar cu gura in jos facem rondele. Dupa ce am spalat florile de salcam si le-am stors bine de apa le dam prin aluat. Facem rondele si le punem intr-un ceaun cu uleiul incins. Dupa ce am facut gogselele le pudram cu zahar vanilat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise