Gogosi din aluat oparit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 ml apa,
  • -sare
  • -marar uscat-1/2 lingurita
  • -susan -1 lingurita
  • -75 grame margarina
  • -125 grame faina,
  • -o lingura cu varf de cascaval ras,
  • -3 oua de gaina

Mod de preparare

Se pun la foc intr-un vas, apa, margarina, sarea.

Cand s-a topit grasimea se da vasul de pe foc si se pun faina si cascavalul, mararul uscat.

Amestecati bine ( eu prefer acel minunat obiect pentru pisat cartofii pt.pireu)si lasati la racit.Cand e rece compozitia, se pun pe rand ouale si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.Cu ajutorul unei lingurite se pun, in tava unsa cu apa, gramajoare distantate intre ele, cu un diametru de 2,5-3 cm.Ies mai frumoase gogosile daca presarati susan.Obtineti cca. 30 de bucati si trebuie sa coaceti 2 tavi.

In cuptorul incins se pun la temperatura mare, 240 grade, cca 20 min, apoi 10-12 min la foc mai domol.

Nu deschideti cuptorul, daca aveti geam la cuptor veti vedea cum cresc, mandre si frumoase.Cand sunt putin rumenite sunt gata! Se scot, se lasa la racit si se pot umple cu salata de vinete, cu branza de vaci frecata cu unt, marar, sare, eventual si ceapa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise